05 Jun

U Vidovdanskoj će umesto urušene nići nova zgrada, raspisan tender

  • 05. Jun 2022
  • Javne nabavke
  • Blic Srbija
U Vidovdanskoj ulici na Vračaru, u planu je izgradnja stambenog objekta "za potrebe raseljavanja", vidi se iz javne nabavke koju je oglasila Direkcija za građevinsko zemljište.

Podsetimo, stambena zgrada koja se nalazila na adresi Vidovdanska 2a je urušena je sredinom prošle godine, a razlog su bili građevinski radovi na parceli 4 u istoj ulici.

Stanari urušene zgrade, kako je ranije navodio Grad Beograd, privremeno su smešteni u gradske stanove, a Grad im je obećao nove stanove.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je danas tender za izradu tehničke dokumentacija za izgradnju stambenog objekta za potrebe raseljavanja na teritoriji grada Beograda. Procenjena vrednost ove usluge je 12,7 miliona dinara.

Usluge će se sastojati iz projektovanja, priprema crteža, opisa, specifikacija i koordinacije u cilju izrade Idejnog rešenja, Projekta rušenja postojećih objekata, Projekta pripremnih radova, Projekta za Građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je početkom aprila rekao da su sa vlasnicima zgrade u Vidovdanskoj 2a potpisani ugovori, tako da će novu zgradu u toj ulici graditi Direkcija za građevinsko zemljište.

"Rešenjem zamenika gradonačelnika neposrednom pogodbom putem razmene u javnu svojinu su pribavljene nepokretnosti u cilju izgradnje stambenog objekta. U javnu svojinu su pribavljene katastarska parcela 3194 površine 316 kvadrata (sa upisanim objektom – porodična stambena zgrada 1 u Vidovdanskoj 4 površine 117m2), kao i stanovi koji se nalaze u stambenoj zgradi za kolektivno stanovanje u ulici Vidovdanska 2/A na katastarskoj parceli broj 3193 Vračar, površine 313 kvadrata", piše u tehničkoj specifikaciji.

Planirana je, kako se navodi, izgradnja jedinstvenog stambenog objekta na dve parcele sa podzemnom garažom.

Grad je, kako je naveo Vesić, istovremeno pregovarao i sa vlasnikom parcele u Vidovdanskoj 4, koji je Gradu poklonio parcelu sa obavezom da se izgradi određen broj kvadrata.

- Na taj način će Grad doći do više od 1.250 novih kvadrata, svi stanari će dobiti nove stanove, koji će u nekim slučajevima biti i nešto veći nego što su do sada bili, a zgrada će biti izgrađena u skladu sa svim standardima. Ovim smo zadovoljili stanare, za Grad smo obezbedili stanove koje ćemo moći da koristimo u procesu naseljavanja.

Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije je 22. jun.